Hej hej,
Tisdag idag och jag kom precis hem efter en lång lunchpromenad. Jag har massa recept att uppdatera med- men vi börjar med denna mustiga grytan. Jag har gått runt och varit sugen på detta i flera veckor.
Men det har alltid kommit någon annan maträtt emellan. Tills nu, här kommer min variant av het chili con carne.
Istället för färsk chili använde jag mig av sambal oelek
Det här behöver du:
2 gula lökar
500 gram nötfärs
1 finhackad paprika
1 tsk paprikapulver
3/4 dl tsk salt
1 1/2 msk kinesisk soja
2 burkar med krossade tomater
1/2- 1 msk sambal oelek ( smaka av )
1 förp. med vita bönor ( cirka 400 gram )
1 förp. med kidneybönor
Serveras med kokt ris och en klick gräddfil
Gör så här:
Skala och finhacka löken fräs den i en gryta tills den blir mjuk. Vänd ner färsen och bryn klar, vänd ner resten av ingredienserna minus bönorna och låt sjuda i 1 timme eller två under lock. Kokar för mycket vätska bort så tillsätt lite vatten allt eftersom.
När smakerna satt sig. Ta bort från plattan och vänd ner bönorna och rör om. Klart att servera.