Måndag : Panerad rödspätta med kall dillsås
Tisdag: Nikkaluoktasoppa med köttfärs
Onsdag: Kyckling- & pastagratäng med ajvar
Torsdag: Korvgryta med pasta
Fredag: Saftiga & grymma högrevsburgare.
Till 8-10 burgare :
1 kilo högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt & peppar
Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare och steker dem klara.
Pensla dem med lite Barbequesås under grillningen. Klara att servera ( helst rosa i mitten )
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Dagens TIPS är såklart ELLOS, med deras 40 % RABATT på möbler & inredning
KLICKA HÄR
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Något gott till kaffet: Sega chokladkakor
Det här behöver du:
220 gram smör
6 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Garnering
1 uppvispad äggula
pärlsocker
Gör dina kalaskakor så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela till tre delar & rulla ut till längder. Platta ut något och pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10-12 minuter.
Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Fungerar finfint att frysa in om det blir något över.