Hej där raringar,
Hoppas ni har det bra i vårsolen. Jag blir alltid mer sugen på salladen och kall mat när våren och sommaren står på glänt. Älskar denna årstid, allt blir grönt och det blommar överallt. Nyper mig i armen för att det är så vackert.
Och förutom härlig natur så är god mat min stora passion såklart
Här slängde jag ihop en sallad med varmrökt lax, tomater och ljumna potatis.
Både fräscht och så gott.
Dressingen gjorde jag så här:
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 burk med röd kaviar
Salt & peppar
Gör så här :
Blanda alla ingredienser i en skål.
Ställ kallt ett par timmar innan servering.
Och till rätten vill jag även bjuda på ettt vintips.
Denna gången : ”Hola MZ Rosé” by Måns Zelmerlöw som är ett ljust, torrt och krispigt rosévin från Spanien. Rosét är både ekologiskt och veganskt och har sitt ursprung i Katalonien i nordöstra Spanien.
Torr, bärig mycket friskt smak med hög syra. Inslag av hallon, röda vinbär. Här finns även citrusfrukt och toner av exotisk frukt såsom mango & vattenmelon. Fin balans och aptitretande avslut. Rosén kan avnjutas precis som den är, med eller utan mat, men serveras med fördel vid 5–6°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller skaldjur. KLICKA HÄR för att läsa mer om vinet.
Skulle vilja veta receptet på rätten. Ser väldigt gott ut.
Hej! Det ser ju supergott ut! Särskilt nu i Kalmar-solen😎 men var kommer räkorna in i bilden? Som står i beskrivningen?
kram