Måndag Lax med nudelwok
Tisdag Kycklinggratäng med mangochutney
Onsdag: Cowboysoppa
Torsdag: Krämig Rosepepparkyckling
Fredag: CocaCola-marinerad fläskytterfile
Marinaden ger ett riktigt saftigt och mört kött.
Till en fläskytterfile behöver du :
3 dl coca cola
3 msk soya
1 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
1 riven vitlöksklyfta
Serveras med klyftpotatis och balsamicosås- klicka HÄR för recept
Gör din coca cola marinad så här :
Rör ihop allt till marinaden och häll över den putsade fläskytterfilen,
antingen i en skål eller i två dubbla fryspåsar. Täck eller knyt ihop och ställ in i kylen i minst fem timmar. Vänd då och då över marinaden så hela köttet täcks. Starta ugnen till 120-140 grader ej varmluft. Stek sedan ytterfilen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg, ställ in köttet med termometer. Ta ut vid 70 grader och låt vila i ugnsfolie i 20 minuter innan du skär upp det.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Jag tycker Polarn och pyret har de sötaste barnkläderna.
Och nu har de ju dessutom en grymt bra rabatt……
KLICKA HÄR FÖR ERBJUDANDET
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så något gott till kaffet :
Du kan välja fritt om du vill baka med ljus eller mörkchoklad.
Det här behöver du:
1/2 pkt digestiv
60 gram smält smör ( eller mer om man vill ha botten mindre smulig )
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram mjölkchoklad ( jag hade salta mandlar)
1 1/2 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt
Serveras med lättvispad grädde & färska bär.
Gör så här :
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter, och bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket. Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät. Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor flingsalt.
Ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.