Hej på er,
Ja då var det Fredag igen! Jippi, ikväll kommer Thelma och hennes kille hit, vi ska laga mat och hänga. Har inte bestämt middagen än men får väl se vad jag hinner bli sugen på tills jag ska handla.
Detta lagade vi för några helger sedan, kan varmt rekommendera en fin köttbit med hemmagjorda sötpotatisstrips. Och så här gör jag mina sötpotatispommes extra crunchiga.
Du behöver :
1 stor sötpotatis
2-3 msk potatismjöl
rapsolja + smör
flingsalt
Gör dina sötpotatisstrips så här:
Skrubba din sötpotatis och skär den i tjocka strimlor. Precis som pommesstrips.
Lägg dem i kallt vatten i cirka 15 minuter, ställ ugnen på 225 grader. Ta upp dem och låt dem rinna av. Blanda dem med ett par- tre msk potatismjöl, och lägg sedan ut dem på en plåt, täckt med bakplåtspapper
Ringla över matolja & lite smält smör. Lägg dem inte i en hög utan rada upp dem så att de inte nuddar varandra.
Skjuts in i ugnen, och låt den bakas där i 20 minuter ( mer eller mindre beroende på hur tjocka du gör dem)
Strö över flingsalt och servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och påsken närmar sig med stormsteg, och det finns massa fina påskprydnader redan nu på HEMTEX
Vad tycker ni om de här söta för bara 150 :- Jag klickade hem den gröna på studs. Ni hittar dem HÄR
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Knapriga kan man också säga 🙂
Hahaha! Jenny får väl skriva precis vad hon vill. Hennes blogg, eller?!