När Martina och jag lagar mat så blir det alltid glutenfritt eftersom hon är allergisk.
Dock glömmer jag ofta bort att skriva ner de recepten, men här kommer iallafall ett av de recepten vi lagat. Recept på pressgurka hittar du HÄR och rårörda lingon HÄR
Du behöver:
500 gram blandfärs
lökpulver ( efter smak )
1 ägg
1/2 dl pofiber
1 dl vispgrädde
1 msk senap
1 msk oxfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här:
Låt pofiber , grädde och fond svälla en stund i en bunke.
Tillsätt färs, äggula, lökpulver,salt, peppar, senap. Blanda väl.
Rulla till köttbullar. Stek i smör.
Till brunsåsen :
Steksky från köttbullarna
1 dl vatten
3 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk soya
salt & peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
Gör såsen så här:
Använd steksyn från köttbullarna och vänd ner alla ingredienser och låt sjuda upp.
Klart att servera.
Potatispuren:
Själva potatispurén gör jag enkelt genom att koka upp mjölig potatis tills den är klar.
Vispar ihop med rikligt med smör, grädde, smakar av med salt & vitpeppar samt muskotnöt.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 %
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR.