Denna skulle upp i vårkväll, men då satt jag i bilen på väg till Ullared.
Så här kommer veckomatsedeln idag istället. hoppas ni hittar lite som ni gillar.
Måndag: Vegetarisk burgare med tillbehör
Tisdag Pankopanerad rödspätta med potatismos
Onsdag Köttfärsgratäng med duchesspotatis
Torsdag: Ostsoppa med pastaskruvar
Fredag Hemgjord kycklinggyros i pitabröd
Det här behöver du :
900 gram kycklingfile
pitabröd
valfria grönsaker
Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
Marinaden :
1/2 pressad citron
1/2 dl olivolja
2-3 msk gyroskrydda
Serveras med vitlökssås
Gör så här:
Blanda ihop kryddningen ( som räcker till många portioner )
Skär kycklingen i små delar ( jag tycker att det är lättast att jobba med halvfryst kyckling)
Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen i den , gärna 4 timmar innan den ska lagas.
Hetta sedan upp en panna och fräs kycklingen klar. Om det önskas starkare kan du krydda lite mer under stektiden. Serveras sedan i pitabröd med valfria tillbehör.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa för gudsskull inte REAN på Cervera hust nu, upp till 50 % RABATT.
Kolla här
Det här behöver du till degen ( 15- 18 stycken ):
50 gram jäst till söta degar
175 gram smör
5 dl standardmjölk
2 dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk stött kardemummakärnor
Cirka 1 1/2 liter vetemjöl ( special )
Pensla med uppvispat ägg
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt kardemumman.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till 37 grader.
Rör ner lite vätska bland jästen – och rör om tills det löst sig helt – vänd ner resten av vätskan.
Blanda i socker, salt och tillsätt lite av mjölet i taget under knådning.
Tillsätt så mycket mjölet att degen släpper och blir smidig.
Arbeta degen i 15 minuter ( Gärna i en degblandare / matberedare )
Låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30- 40 minuter.
Baka ut på mjölat bord och dela degen i 2 delar.
Varje del blir ca tio bullar var. Baka ut och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
låt jäsa i ytterligare 50- 60 minuter ( till dubbel storlek ) pensla med uppvispat ägg.
Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader , eller tills de är gyllene .
Låt svalna på galler.
Fyllningen:
75 gram mandelmassa
+ lite vispgrädde ( ovispad)
vispad vispgrädde
florsocker
Gör så här
Rör ihop mandelmassa & vispgrädden till en ”lagom” smidig fyllning. Gröp ur lite och fyll sedan med mandelmassan. Vispa grädden och spritsa sedan runt fyllningen. Lägg på locket & pudra med rikligt med florsocker över semlorna.
Servera genast
Jag undrar vad receptet på tekakor finns?