INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Välkommen Söndag
Hoppas ni haft en härlig långhelg.
Här kommer tips på kommande veckas middagar.

Måndag : Krämig köttfärspaj utan äggstanning
Tisdag : Mozzarellagratinerade kassler
Onsdag: Linsgryta med bröd
Torsdag: Torsk i currysås med riskompott
Fredag: Panerad & fylld snitzel med rotgrönsaker

IMG_0744

Tips för de godaste frasigaste klyftisarna hittar du i receptet.

IMG_0753

Du behöver till 4 personer:
8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
smör

2 vispade ägg
3 dl ströbröd
salt & peppar

serveras med ugnbakade rotfrukter och lite krispiga grönsaker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, skala och klyfta upp rotfrukterna, strö över rapsolja och pudra över ströbröd & flingsalt. Ströbrödet gör klyftisarna extra krispiga & goda. Ställ in i ugnen, i cirka 30 – 40 minuter- tills de är klara.

IMG_0730

Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör,  vänd bägge sidor i det uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas.

IMG_0739

När schnitzlarna är genomstekta servera genast med klyftpotatis, sallas, en bit citron
och en god bearneiesås.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Och söndagstipset blir ett REATIPS på massa fina möbler på Mio.
KLICKA HÄR för att läsa mer.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  

Och något gott till kaffet: Chokladkaka med tryffeltäcke

Du behöver det här:
200 gram smör
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 rumsvarma ägg
2 nypor flingsalt

Tryffel
3/4 dl vispgrädde
200 gram mjölkchoklad
2 dl små mini marschmallows

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Smält smör och socker i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ner smörblandningen i bunken. Tillsätt äggen och salt och vispa ihop till en jämn smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Brownie:n ska vara lite dallrig/ kladdig i mitten. Låt svalna innan du lägger på toppingen.
Värm upp grädden i en kastrull, när den kokat upp så tar du bort den från plattan direkt, bryt ner chokladen och rör den blank.
Fördela ut tryffel över kakan och sprid över den färgglada mini marschmallows:en. Låt stelna.
Klart att skära upp i bitar.



4
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

ZANZIBAR

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x