Kikar förbi med veckomatsedel, hoppas ni hittar lite ni gillar.
Det är uppesittarkväll på Fredag, så minus att provsmaka julsmörgåsen så kommer vi att ha
en plocktallrik med allt möjligt gott.
Måndag Kryddig lax med frästa vaxbönor
Tisdag Vitlöksdoftande linsgryta
Onsdag Biff Rydberg med senapskräm
Torsdag Pannbiff med kokt potatis med brunsås
Fredag : Plockmat
Olika frukter & bär, en grekisk sallad, några såser, potatissallad, torkad korv, oliver & ostar. Häll upp en skål med lite nötter, skiva upp en baguett, ställ fram lite ost & smör. Ja och så är det såklart gott med lite olika kallskuret kött & kyckling till detta. Hittade olika marinerade kycklingspett som passade fint till vår fredagsmiddag.
En sådan här planka är väldigt smidigt att bjuda på när man ska få gäster och inte vill stå och laga mat hela dagen.
Utan det räcker att duka upp, och sedan servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Sedan måste jag tipsa om de sötaste barnkläderna!
Gör ni en beställning nu så hinner ni få hem kläderna innan jul KLICKA HÄR
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Sist men inte minst en julig fika , godaste bullarna.
Det här hade vi i vetedegen, cirka 50 lussebullar :
1 pkt jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
2 kuvert med saffran
1 1/2 dl socker
1 burk ( 250 g) kvarg naturell
1/2 tsk salt
1 ägg
cirka 14- 16 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gram med rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Topping:
smält smör
strösocker
Gör saffransbullarna här :
Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite a sockret.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin.
Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter. När degen jäst färdig , dela i två delar och kavla ut på mjölat bord. Cirka 30* 60 cm.
Blanda smör, socker & vaniljsocker och bred ut över degen, rulla ihop och skär lagom stora bitar och lägg i bullformarna. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Sätt ugnen på 225- 250 grader, och grädda bullarna i 8-10 minuter tills bullarna fått fin färg.
Ta ut och låt svalna något innan du penslar dem med smält smör & doppa dem i strösocker.
Servera genast med en stort glas kall mjölk.
Ser så gott ut. Önskar dig en God Jul. Har gjort flera av dina Julresept.🤶🎄