Måndag Gräddig pastasås med bacon & körsbärstomater
Tisdag Löksoppa med baconströssel
Onsdag Fläskytterfilé i god brunsås
Torsdag Potatisgratäng med köttfärs
Fredag Torsk- & kräftgratäng
Det här behöver du
1 torskblock
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fracihe
2 msk hummerfond
salt & peppar
1/2 kruka finhackad dill
1 dl riven ost
Toppa med kräftstjärtar
Serveras med kokt ris
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond i en kastrull. Smaka av med salt, peppar & dill. Häll såsen över fisken och riv över en god ost. Gratinera i 25- 30 minuter eller tills fisken är genomklar.
Ta ut och toppa med kräftstjärtar.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte det grymma erbjudandet från Polarn och Pyret som sträcker sig ända fram till midnatt.
30 % RABATT på alla pyjamaser( vid köp över 200 🙂 . Klicka här
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så något gott till kaffet: Oreotryfflar
Det här behöver du:
154 gram oreokex ( 1 förpackning )
100 gram färskost
Garnering :
200 gram vit choklad
Polkagriskross
Gör så här:
Mixa kexen till smulor. Antingen med en mixer eller genom att lägga kakorna i en påse och gå loss med en brökavel.
Rör ihop smulorna med knappt 100 gram och forma 10-12 bollar av smeten. ( Det är kladdigt och ska va kladdigt )
Ställ i frys i 20 minuter. Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Ta ut kulorna och doppa dem i choklad, låt dem rinna av innan du lägger tillbaka dem på bakplåtspappret. Strö över lite krossade polkagrisar och låt svalna.
( Funkar utmärkt att frysa)