Godkväll på er,
Precis hemkommen från en liten minitrip till Örebro, där jag även träffade fina Vickan.
Kalendern säger söndag den 11 september, och jag har landat i tv-soffan och har planerat att följa valvakan. Spännande.
Söndagar betyder ju också veckomatsedel så det kommer här nedan.
Måndag Ugnspannkaka med pizzasmaker
Tisdag: Smördegsinbakade köttfärsknyten
Onsdag: Kokt potatis med lax & kall romsås
Torsdag: Kasslergryta med pasta
Fredag : Butterchicken
Till 4 portioner behöver du:
800 gram kycklingfilé / alt kycklinglårfilé
Till marinaden behöver du:
3 vitlöksklyftor
1 dl naturell yoghurt
2 msk riven ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk chilipulver
Till grytbasen behöver du :
olja / smör en klick av varje.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
2 cm finhackad chili i olika färger
1 ½ tsk garam masala
1 tsk malen koriander
2 stycken kanelstång
1 förpackning krossade tomater á 500 g
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och vänd ner kycklingen. Låt stå kallt i några timmar, detta kan du med fördel göra över natten.
Värm olja och lite smör i en stekpanna och fräs kycklingen i några minuter.. Lägg åt sidan. Skala och hacka löken, som du sedan fräser i smör i samma tills den blivit glansig. Tillsätt hackad vitlök och fräs i några minuter till. Rör i kryddorna och tillsätt krossade tomater, tomatpuré och socker. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Plocka ur kanelstången och kör såsen slät med mixerstav eller matberedare. Häll tillbaka såsen i en kastrull och tillsätt grädde och kycklingen. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter, eller tills kycklingen är klar. Blanka av grytan med en klick smör. Smaka av med salt och peppar. Hacka över lite färgglad chili ( vill ni inte ha hettan så kärna ur frön och fröväggar ordentligt.
* * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Smunkar
Här kommer ett snabbfika-tips.
Jag har inte bakat eller friterat munkarna själv, utan de är köpta på hemköp 4 stycken för 25 :- .
Makalöst gott med färska munkar, och ännu godare när de smakar semla.
Jag skar av toppen på munkarna, och gröpte ur dem lite för att få plats med mandelmassa-fyllningen.
Mandelmassa + lite ovispad grädde som jag rörde ihop till en kräm.
Fyllde sedan munkarna med detta. Vispade grädde och spritsade runt om.
På med locket, pudra med massa florsocker
ÄT OCH NJUT!