.
Snabbt, gott och billigt är inte fel nu i dessa tider.
Detta är en gryta som jag alltid gör storkok på och fryser in.
Det här behöver du till 5-6 portioner :
smör
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
1 liter vatten
7-8 små fasta potatisar
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar ekologiska krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar
Gör så här:
Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta.
Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.
* * * * * * * *
Och så ett litet snabbt tips på snyggelisnygga porslinet.
Du får 10 % på ditt första köp om du registrerar dig här
Så mycket fint!
kram och ha en fortsatt fin fredag
När jag fryser in något med potatis i blir resultatet inte bra. Smaken ändras och konsistensen blir vattnig. Därför undviker jag det…