.
När hösten stormat in så här härligt så finns det väl inget bättre än att börja skörda från trädgården och baka massa gott. Dessa små ”mini-pajer” är så busenkla att göra dessutom.
Varsågoda
Till 4 portioner:
2-3 röda äpplen
3 msk smör
3 msk strösocker
1/2 tsk kanel
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl smulor av kakor (jag valde digestivkex)
+ extra vaniljvisp
.
Gör så här:
Skala och skär äpplena i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner bitarna.
Strö över socker och kanel och låt dem småputtra tills de är mjuka. Låt svalna. Under tiden vispar du grädden fluffig. Varva sedan kaksmulor, äppelkompott, vaniljvisp och grädde.
Serveras direkt. Smaklig spis.
Kan äppelkompotten göras klar dagen innan?
absolut 🙂