Kikar förbi med onsdagens middagstips.
Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar tinad lax
sesamfrön
chili flakes
matolja
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form. Krydda och ringla över olja och skjuts in i ugnen i cirka 15 minuter.
Eller tills laxen är klar. Under tiden gör du nudelwoken här under.
Nudelwok till 4 portioner:
200 gram äggnudlar
2 msk rapsolja
1 burk med minimajs
1 röd paprika
1 grön paprika
2 rödlök
1 1/2 dl cashewnötter
1 1/2 dl teriyakisås
Gör så här:
Skölj och klyfta lök och grönsaker. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Koka upp vattnet till nudlarna och lägg ner dem, koka enligt beskrivning på förpackning. Medan de kokar så fräser du grönsakerna så att de bara får lite färg. Man vill behålla krispigheten i dem. Vänd ner nötter & teriyakisås och rör om. Häll bort vattnet från nudlarna när de är klara och vänd sedan ner i woken.
Fördela woken på 4 tallrikar, toppa med laxen, pensla ett drag med teriyakisås, krydda med sesamfrön,
Och servera genast. Magiskt gott.
Lax är verkligen lika bra till vardags som fest! Det här låter som en perfekt vardagsmiddag.