Här kommer jag förbi med ännu ett påsktips.
Det här behöver du :
4 1/2 dl strösocker
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl iskallt vatten
1 1/2 dl kokhett vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
Garnering : 4 dl kokosflingor + karamellfärg
Gör så här :
Rör ihop socker, florsocker, äggvita i en skål. Rör ner det kalla vattnet i skålen.
Värm sedan upp det andra vattnet kokhett i micron på spisen och rör sedan ut gelatinpulvret där i, det ska bli klumpfritt. Värm annars igen under omrörning.
Vispa sedan ner detta i blandningen med en elvisp eller en bakmaskin med roterande bunke/ visp
Vispa i 30 minuter, blandningen kommer vara tjock porös och fluffig.
Mät upp hälften av kokosen i en form 20*30 och häll ner smeten där. OCh strö över resten av kokosen. Ställ sedan kallt i två timmar innan du skär lagom stora portionsbitar.
Doppa även kanterna i kokos.
Kan ju inte bli annat än smarrigt med dessa godbitar😋! Tack för många goda recept både på middagar och kakor. Här hemma pågår en köksrenovering och vi hoppas kunna ”flytta in” i nya köket nästa helg. Så himla spännande och kul!
Lite gnäll från mig: stör mig massor på reklamen som liksom ligger ovanpå dina rubriker😠 så att jag inte kan läsa dem. Varför blir det så? Någon annan som också klagat på detta?
Önskar dig en härlig helg❣️
Är det inte lite tidigt att börja prata om påsken? Det är ju över en månad kvar till den…
Så härligt att kunna ge mina barnbarn något gott till påsk som är glutenfritt.
Många bra recept men alldeles för mycket reklam.