Måndag: Tomatsoppa med kikärter & rostade nötter
Tisdag: Sweetchili lax
Onsdag: Mina godaste pannbiffar med brunsås
Torsdag: Ost- & skinkpaj
Fredag : Kycklingburgare med sötpotatis
Burgaren är lika enkel som den låter.
Hamburgerbröd, kycklingfile, cheddarost, dressing & sallad, tomat , lök.
.
Detta behöver du till sötpotatispommesen :
1 stor sötpotatis
2-3 msk potatismjöl
rapsolja
flingsalt
Gör dina sötpotatisstrips så här:
Skrubba din sötpotatis och skär den i tjocka strimlor. Precis som pommes strips.
Lägg dem i kallt vatten i cirka 15 minuter, ställ ugnen på 225 grader. Ta upp dem och låt dem rinna av. Blanda dem med ett par- tre msk potatismjöl, och lägg sedan ut dem på en plåt. Nu råkade mitt bakplåtspapper vara slut, men lägg dem gärna på bakplåtspapper.
Ringla över lite matolja. Lägg dem inte i en hög utan rada upp dem så att de inte nuddar varandra.
Skjuts in i ugnen, och låt den bakas där i 20 minuter ( mer eller mindre beroende på hur tjocka du gör dem)
Strö över flingsalt och servera.
Magiskt gott och de blir perfekt krispiga.
* * * * * * *
Något gott till kaffet : Dumlecookies
Det här behöver du till 14 kakor:
2 äggvitor
2 1/2 dl florsocker
4 msk kakao
17 grovhackade dumlekolor
Gör så här:
Ställ ugnen på 170 grader.
Vispa ihop äggvitor med florsocker med en elvisp. Vispa tre minuter.
Rör sedan ner kakao + grovhackad dumle. Fördela ut smeten med en sked.
Max sju kakor på varje, lägg dem glest. Ställ in i mitten och grädda cirka 10-12 minuter, håll ett koll på dem så de inte blir brända.