Hej hej,
Här kommer veckomatsedeln. Hoppas ni hittar lite ni gillar
Måndag: Färgglad och mustig kålsoppa
Tisdag Fiskgratäng toppad med handskalade räkor
Onsdag Kassler- & Potatisgratäng med doft av curry
Torsdag: Jacobs Köttfärssås
Fredag: Fläskfile, potatis och brunsås
Till 4 personer:
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar
Kryddig brunsås:
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
2 tsk rödavinbärs gele
Serveras med kokt potatis och en sallad.
Gör så här:
Skär upp filen och stek i rikligt med smör tills köttet är genomstekt.
Man steker köttet lite i taget i stekpanna, blir det för mycket kött så kokas det istället.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull, och låt sjuda upp,
Serveras genast.
* * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Mjuk Pepparkaka
Det här behöver du för att baka mjuk sockerkaka :
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk kanel + 1 tsk malda nejlikor + 1 tsk mald ingefär + 1 tsk bikarbonat
100 gram smör
2 dl grädde / mölk
1/2 dl sirap
Ev. ett par msk färska lingon eller grovhackad choklad
Smör och pepparkakskross till formen
Så här bakar du mjuk pepparkaka :
Ställ ugnen på 175 grader.
Krossa pepparkakor i en påse med hjälp av en kavel eller mixa. Smörj och pepparkaksbröa formen.
Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser och rör sen ner smöret ( inte vispa) och rör ner mjölken/ grädden och ev smaksättning.
Fördela smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 – 45 minuter.
Doftar verkligen juligt i hela huset.
Hej!
Ska de inte va ägg i kakan ? Bäst att fråga innan jag börjar baka 🙂