Vill ni prova något nytt och väldans gott till julbordet?
Ja men då ska ni sätta tänderna i den här godbiten.
Pajdeg :
125 gram kallt smör , tärnat
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning :
500 gram grönkål
2 dl grovriven cheddarost
1/2 dl rostade mandelspån
2 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Arbeta samman smör och mjöl för hand eller i en matberedare.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en ugnssäker form ( 20 * 30 cm ) Låt vila i kylen i 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda skalet i mitten på ugnen i cirka 10 minuter. Skölj och repa grönkålen. Koka upp i lättsaltat vatten i cirka 6-7 minuter eller tills den mjuknat. Häll av vattnet och grovhacka kålen.
Fördela den sedan i pajskalet. Lägg över riven ost och toppa med mandelspån. Vispa ihop ägg, grädde, salt & peppar och häll över pajen. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter eller tills pajen stelnat.
Toppa gärna med lite mer rostad mandel