Detta är något ni ska prova till kommande julord, tycker jag.
Både enkelt och gott.
Ni behöver:
4 benfria laxfiléer ( a 150 gram )
Till lagen:
1 liter vatten
1 msk salt
1/2 strimlad purjolök
50 gram färsk ingefära i skivor
1 citron i skivor
1 kruka dill
Romsås
75 gram räkor med skal
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl creme fraiche
1 burk med stenbitsrom 80 gram
salt & peppar
Gör så här:
Häll ingredienserna till lagen i en stor kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Dela laxbitarnaoch lägg i lagen. Låt sjuda på svag värme i ett par- tre minuter. Ta av från värmen och låt laxen svalna i lagen. Låt sedan stå i kylskåp fram till servering.
Gör under tiden romsåsen.
Skala räkorna och rör ihop alla ingredienser. Ta fram ett fat och lägg upp laxen.
Kicka ut romsås och rom. Och dekorera med citon och dill.
Klart