Enkla och goda sillrecept kan man inte få för många av.
Här kommer ytterligare tre godingar.
Curry- & Dillsill :
1 förpackning med 5 minuterssill
1/2 dl gräddfil
1/2 dl creme fraiche
1 tsk curry
4 msk finhackad färsk dill
2 msk finhackad rödlök
Gör så här:
Låt sillen rinna av, och skär sedan i lagom stora bitar.
Rör ihop gräddfil, creme fraiche, curry, dill och rödlök i en burk
med lock. Rör ner sillen i röran och ställ kallt ett dygn innan servering.
* * * * * * *
Jennys senapssill:
1 förpackning med 5 minuterssill
1 dl senap ( gärna 1/2 dl av 2 olika sorter )
1/2 dl farinsocker
1 tsk vitvinsvinäger 1/2 dl rapsolja
salt & svartpeppar
Gör så här:
Låt sillen rinna av, och skär sedan i lagom stora bitar.
Blanda senap, socker och vinäger i en skål. Tillsätt olja droppvis samtidigt som du vispar för hand tills blandningen tjocknar och går ihop. Smaka av med salt & peppar.
Rör ner sillen i blandningen. Häll upp i en glasburk med lock och låt stå i kylen minst 1 dygn innan servering.
* * * * *
Löksill :
1 förpackning med 5 minuterssill
1 rejäl bit finhackad purjolök
1 rödlök skuren i strimlor
Lag:
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit 12 %
1 dl strösocker
1 msk med hela kryddkorn
Gör så här:
Börja med lagen. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
Rör om tills sockret har lösts upp. Låt kallna helt.
Låt sillen rinna av och skär den i lagom stora bitar.
Varva lök och sill i en glasburk med lock. Och häll över lagen.
Låt stå i minst ett dygn i kylskåp innan servering.