Passar lika bra till söndagsmiddagen som till det kommande julbordet.
Det här behöver du:
1 kg rostbiff
1 tsk salt
svartpeppar
Marinaden:
1 dl balsamvinäger
1/2 dl kinesisk soja
1 finhackad vitlöksklyfta
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk flytande honung
1/2 kruka färsk timjan
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Krydda rostbiffen med salt och peppar och lägg den i en ugnssäker form.
Ställ formen i mitten av ugnen och stek tills köttet har en innertemperatur på 60 grader ( för välstekt )
Det kan ta mellan 1 1/2 – 2 timmar.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Ta ut och lägg det varma köttet i marinaden ös över ett par gånger så smakerna tas upp. Lägg sedan plastfolie över bunken med köttet & marinaden och ställ in i kylskåpet över natten. Ös några gånger under tiden.
Innan servering tar du upp köttet och skär upp det i tunna skivor.
Smaklig spis
Låter jätte gott. Hittar inte Rostbiff kan man ta något annat kött?