God morgon,
Här ska jag och Charlie precis ge oss ut i höstrusket på en promenad. Men sedan hade jag planerat att baka lite, prova recept till kommande boken. Men mer om det längre fram.
Dessa godingar är perfekta att baka och fylla upp frysen med.
Smidigt mellis, eller snacks nu till det kommande höstlovet.
Det här behöver du till cirka 25 gifflar :
1 pkt jäst för osötade degar
50 gram smör
2 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl riven Ost
100 gram skinka
Garnering :
Uppvispat ägg
Sesamfrön
Gör så här:
Smula ner jästen i en skål,
smält smöret och häll i vätskan i smöret. Värm tills det är fingervarmt 37 grader.
Lös jästen med lite av vätskan och rör tills det har löst sig helt. Tillsätt resten av vätskan och de övriga ingredienserna under omrörning ( gärna bakmaskin) .
Degen ska bli smidig och ta inte mer mjöl än vad som behövs, utan spara ev. lite till utbakningen.
Låt degen jäsa i cirka 1 timme, ta sedan ut degen på mjölat bakbord.
Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mjöl – men den ska inte bli för hård.
Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till cirklar , så de ser ut som pizzabottnar, och dela upp den så här.
Varje del fyller du ut med lite ost och en skink- bit
Sedan rullar du ihop den ,
du börjar med den längsta delen och rullar ihop så att du avslutar med den kortaste delen.
Sedan penslar du gifflarna med uppvispat ägg,
Strö över sesamfrön och låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter.
Grädda dem sedan mitten på ugnen i 250 grader i cirka 8- 12 minuter.
eller tills de blivit gyllene. Klara att serveras,
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och ett annat Fredagstips är REAN på Bubbelroom just nu. Massa snygga höst- & vinterkläder till bra priser. Klicka här
Guuud så smidigt, har själv lite pizzadeg i frysen, det borde ju passa utmärkt 🙂