Hej hej
Vaknade upp till ett riktigt grått Kalmar.
Denna goding lagade vi hemma hos Klara förra veckan.
Och den var bara sååå god.
Till 4 personer:
300 gram basmatiris
smör
4 vitlöksklyftor
1 chili
i lime
2 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
olivolja
1/2 msk strösocker
500 gram nötfärs
1 finhackad scharlottenlök
1 rejält knippe mynta & koriander
2 morötter
1 gurka
1 mogen mango
Gör så här:
Hetta upp en kastrull med en klick smör. Pressa ner vitlöken och fräs den tills det doftar nötigt.
Tillsätt sedan vatten i kastrullen och koka riset där i, enligt anvisningar på förpackning.
Finhacka under tiden chilin, dela limen på mitten och skala och riv ingefäran.
Blanda ihop marinaden :
chili, 2 msk olivolja, ingefära, 1 pressad vitlöksklyfta, socker, sojasås samt juicen av limen.
Hacka och riv under tiden upp grönsakerna och örterna ( Morot, gurka , mango och örter. )
Hetta upp olivolja en en stekpanna och bryn löken glansig, vänd ner nötfärsen och stek den klart.
Vänd ner marinaden i färsen och låt allt gotta ihop sig i några minuter, sedan är det klart.
Servera allt i djupa tallrikar eller skålar. Börja med riset, och färsen och dekorera därefter med alla färgglada grönsaker. Toppa med massa koriander.
Det ser jättefräscht ut! Jag ska äta chicken nuggets ;D