I går hade vi besök av Klara och Aaron ❤️️ som varit på Öland en sväng under skördefesten.
Han blev ju hela 6 månader igår, lillplutten. Samtidigt som det är konstigt att tiden går så fort så är det lika konstigt som att tänka att han inte alltid har varit här. Han är så självklar, älskade unge.
Och som den farmor man är måste man ju bjuda på hemlagat, jag och Nomi hjälptes åt att rulla köttbullar och skala potatis. Till middagen tyckte Aaron minsann att den osaltade mosade potatisen inte fick godkänt. Han ville hellre smaka på de kryddade köttbullarna. Haha… Men de var lite väl salta för en bebis, så han fick nöja sig med en flarra välling.
Som ni vet så älskar jag ju köttbullar. Och provar gärna nya recept varje gång.
Så här gjorde vi igår. DE FINA TALLRIKARNA ÄR FRÅN GERBERA, NI HITTAR DEM HÄR
Köttbullar:
1 kilo blandfärs
3 dl mjölk
10 msk ströbröd
2 tsk salt
1 tsk lökpulver
4 msk grovkorning senap
1 msk konc. köttfond
1 ägg
Gör så här:
Börja med att blanda ströbröd och mjölk och rör runt, låt svälla i 10 minuter under tiden du rör runt för att undvika klumpar. Vänd ner i köttfärsen tillsammans med resten av ingredienserna. Blanda väl och börja forma köttbullar.
Stek dem klart i en stekpanna med rikligt med smör.
Brunsåsen hittar du HÄR
Rårörda lingon HÄR
Pressgruka HÄR
Åå så gott.. Husmanskost när den är som bäst…
För ett tag sedan köpte du en ny soffa, sååå fin.. Såg att du köpt den på mio men vad heter modellen?
Ha en fin tisdag:)
Kram/A
Tror den heter Harper.
Älskar den !