Hej där.
I vår familj är köttbullar , mos och brunsås en favorit.
Och detta är så enkelt att göra vegetariskt. Bara byt ut köttbullarna mot vegetariskt alternativ.
Så gott!
Potatispure:
Mjölig potatis
1 skvätt varm mjölk / grädde ( 50 -50 )
1 rejäl klick smör
salt & vitpeppar
Gör potatispurén så här:
Häll av vattnet från den färdigkokta potatisen, tillsätt smör & skvätt mjölk ( pröva dig fram till lagom konsistens ) jag brukar använda en potatiskross istället för elvisp. Smaka sedan av puren med salt & vitpeppar.
Inlagd gurka hittar du här
Till brunsåsen behöver du:
1 rejäl klick smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk oxfond
1 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull / stekpanna och tillsätt mjölet under tiden du vispar. Värm tills redningen är ljusbrun. Tillsätt vatten, fond, grädde och soja. Koka upp under omrörning och låt sjuda i fem minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Rårörda lingon hittar du här.