Kattungarna är här ❤️ de kom tidigt i går morse. Tre stycken randiga sötnosar blev det. Ska ta massa bilder såklart och berätta vad vi har döpt dem till.
Jag ska snart iväg till Nybro för att käka lunch med Martina, hon hade kollat ut ett ställe som serverade raggmunkar. Dra mig baklänges vad gott. Tror inte att jag ätit det på hundra år.
Är ni också sugna så kommer recept här. Favorit i repris <3
Det här behöver du till 4-5 personer:
10 stora potatisar fast sort ( minst 800 gram )
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
Gör så här:
Skala & riv potatisen grovt ner i en bunke. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen.
Hetta upp stekpanna med smör ( gärna två pannor om du har) och stek två laggar i taget i respektive stekpanna. Några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Serveras sedan med knaperstekt bacon och rårörda lingon.
Smaklig spis
Älskar raggmunkar, bara lite jobbigt att riva all potatis…men när man smakar dem sen är det värt besväret.