Måndag : Sötpotatispizzor (veg)
Tisdag : Laxspett, funkar både i ugn och på grill
Onsdag : Halloumigraqtinerad falukorv
Torsdag : Nikkaluoktasoppa med köttfärs
Fredag Chicken Oscar
Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar
Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.
Lägg upp & servera som bilden ovan.
* * * * * * * *
Något gott till kaffet : After Eight- Pannacotta
Det här behöver du 4-6 portioner :
2 gelantinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
7-8 st after eight bitar
Serveras med en liten bit after fight och gärna lite färska bär.
Gör så här:
Lägg geltainbladen i kallt vatten, ta fram en kastrull och sjud upp grädde & socker.
Ta bort från plattan. Krama ur vattnet ur gelatinet & vänd ner after eight bitar och rör/ vispa så allt blandar sig ordentligt.
Häll upp i fina serveringsglas.
after eight är mitt godaste efter maten, och pannacotta är också drömskt gott. Detta måste vara min bästa efterrätt!!