Här kommer en av de godaste kakorna jag vet. Och så smidigt när man kan baka dem i långpanna.
Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
2 1/2 dl Vanilj kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 pkt med färska hallon
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan. Tryck ner hallon i smeten,
strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i mitten på ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna, innan du skär lagom fina rutor. Blir helt galet saftig och med krispig toppen.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och mitt lilla tisdagstips kommer här. Missa inte toppen erbjudandet på Jackor & kavajer nu. För just nu är det upp till 30% RABATT.
Klicka här
Hur mycket hallon hade du.? Mvh Anette
Hej! Jag älskar dessa vaniljrutor men jag lyckas aldrig att få dom fasta. Jag går verkligen helt efter receptet men de faller liksom bara sönder. Någon som har något tips hur jag kan få dem till att hålla ihop? Det blir liksom nästan som gröt och går inte att skära i bitar utan att det faller sönder. Vet inte vad jag gör för fel :/
Tack på förhand!