En dag för sent, men vad gör väl det nu i påskledigheten 😉
Måndag: Veganska pannkakor
Tisdag: Havets läckerheter
Onsdag: Ajvarjärpar med mos
Torsdag kryddiga korvstroganoff
Fredag: Surf and turf
Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar
Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.
Lägg upp & servera som bilden ovan.
God mat behöver inte vara särskilt svår att laga. Mums!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Drömmigt goda Daimbiskvier
Fina bilden från Ulrika Pousette, fotade för boken ”Baka med godis”
Det här behöver du till 15-20 :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Fyllning:
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping:
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm
Gör så här:
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg. Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme. Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).