Hoppas ni hittar något ni gillar, smaklig spis.
Måndag Smördegsinbakad köttfärs med vitlökssås
Tisdag Laxstroganoff med ris
Onsdag Krämig falugryta
Torsdag Gräddig spenatsoppa med snittar
Fredag : Tacogratäng med kyckling- extra krämig och smakrik.
Det här behöver du till 5-6 personer
900 gram kycklingfile
smör
salt & peppar
300 gram philadelphiaost
1 burk med salsa sås garlic
Topping :
riven ost och nachochips
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningar på förpackning.
Strimla kyckling och stek den klar i smör med salta & peppra den. Blanda ihop philiadelphian med salsan i en kastrull och låt sjuda upp. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och fördela ut såsen. strö över en dl ost och nachochips. Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter och servera sedan med ris och god sallad.
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Mintiga kladdkakemuffins.
Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
8- 10 droppar pepparmintolja
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Till sist blanda ner dropparna med pepparmint. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Jag hade inga fina muffinsformar hemma men jag klädde in den vita formarna i bakpapper, med ett litet färgglatt snöre runt. Lite roligare iallafall.
* * * * * * * * * *
Har ställt frågan förut men inte fått svar så jag gör ett nytt försök. Om man först steker kyckling så den är klar och sen steker ytterligare 15 minuter i ugnen – blir den inte torr och överstekt då?