Här kommer något smarrigt till kvällens mello.
Det här behöver du till 6 portioner :
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2 st gelatinblad
250 gram Daim mjölkchoklad
( Går även bra med mjölkchoklad om ni inte hittar)
Topping:
vispad grädde
1 dubbeldaim
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ( ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Häll upp i serveringsglas (Ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering
Innan servering fördela ut en klick grädde och den hackade daimen och fördela över serveringsglasen.