Något som jag lärt mig att uppskatta på äldre dagar är mandelmusslor med lättvispad grädde och sylt. Helst både hallonsylt & hjortron.
Det här behöver du till 40 mandelmusslor:
200 gram mandelmassa4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 gram rumsvarmt smör
1 ägg
Fyllning: lättvispad grädde & sylt
( jag hade hjortronsylt & hallonsylt )
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Riv mandelmassan ner i en skål, tärna ner smöret och arbeta i resten av ingredienserna till en smidig deg.
Smörj formarna och tryck ut degen så du får en skål i mitten. Ställ sedan in i ugnen i cirka 7-9 minuter eller tills kakorna börjar få färg. Ta ut och låt svalna på galler innan du vänder dem upp och ner.
Innan servering fyller du dem med lättvispad grädde och valfri sylt.
Omnomnom
Skulle vara jättebra om rubriken på varje inlägg inte var understruken. Det blir lite kaka på kaka med fet stil OCH understruket. Det blir lite för mycket för ögat. Det händer redan så mycket på denna sida med rubriker och reklamrutor lite överallt.