Brukar ni också försöka att prova fram lite nya sillar till julbordet? Här kommer två nya alternativ som ni kanske ska prova. Så goda & fräscha.
Du behöver till Lingonsillen :
En förpackning med ”gör din egen sill på 5 minuter”
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
2 msk finhackad rödlök
2 tsk grovkrossad rosepeppar
Gör så här:
Skölj filerna i kallt vatten och skär dem i lagom stora bitar.
Vänd ihop creme fraiche, gräddfil , lingonsylt,finhackad rödlök , och grovkrossad rosepeppar. Vänd ihop detta med den skurna sillen och häll upp i en burk.
Ställ in i kylskåpet- gärna ett dygn innan severing.
Klart!
Du behöver till Skagensill :
En förpackning med ”gör din egen sill på 5 minuter”
100 gram skalade räkor ( stora med skal )
2 msk majonäs
1 dl creme fraiche
1 1/2 msk finhackad rödlök
50 g stembitsrom
Gör så här:
Låt sillen rinna av och skär dem i rejäla bitar, skala räkorna. Blanda majonäs, crème fraîche, och räkor, lök, och rom i en burk. Rör ner sillen och förvara i kylskåp gärna ett dygn innan servering.
Hej Jenny !
Hur länge håller sillen sig när man har gjort klar den ?
En sill med klar lag, och där lagen täcker fisken, kan hålla 3–4 veckor och även längre i kylen.
Krämig sill i öppnad burk håller 1–2 veckor i kyl.