Tjingeling,
Nu väntar det några dagar med signering av böckerna som många av er förbeställt, och de börjar skickas ut till er nästa vecka. Så håll ut, och jag hoppas så att ni kommer gilla dem. Något annat som gillas är väl kladdkaka? Denna kanske är något att bjuda på till adventsfikan på söndag?
För snälla! Hur gott ser inte detta ut?
Urgott om ni frågar mig.
Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypor med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig i kylen sen).
Serveras sedan med lättvispad grädde.
Menar du att man brer ut ett jämnt lager med den karamelliserade mjölken ovanpå smeten direkt från burken.?Ser väldigt god ut.
Man klickar ner direkt från burken. Karamelliserad mjölk är färdig kolakräm.
Den ser verkligen god ut!! Men vad är det som är juligt med den?
Ser underbart gott ut! Kan man göra den glutenfri?
Kan man göra den glutenfri? Tänker om jag bara kan byta ut mjölet till glutenfritt ?
Det ser ut som kolan är längst ner häller du i det karamelliserade under smeten?
Klickar du på det ovanpå kladdkakesmeten? För på bilden ser det ut som den är i botten
Kan man minska ner sockermängden till 2,5 dl?