Detta är bland det godaste snacks som finns att beställa in på restaurang tycker jag.
Och det är inte svårt att göra hemma. Edamamebönor hittar du oftast bland de frysta grönsakerna i butik.
.
Edamamebönor ska först kokas upp snabbt i ett par minuter.
Häll bort allt vattnet och stek dem i rikligt med olivolja samtidigt som du kryddar dem med chiliflakes
och flingsalt. Klart.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och ett annat Torsdagstips är REAN på Bubbelroom just nu. Massa snygga höst- & vinterkläder till bra priser. Klicka här
Edamamebönor menar du kanske? 😉 Fast jag säger också edamer, ingen aning hur det uttalas! 🙂
Precis det menade jag 😉
Ser gott ut! Äter man sedan hela bönerna eller bara ”ärtorna” inne i skidan?
Man äter bara själva ärtorna. Det visste inte jag första gången, så jag började tugga på hela skidan.
Satt och tuggade i flera minuter innan mitt sällskap berättade för mig att det bara var bönorna man skulle ”sutta” ut. Hahah.
Man kan köpa djupfrysta edamamebönor som är rensade och de är jättefina och GODA.
Njaa, fast själva grejen är att sitta och gnaga på de hela bönorna, och med flingsalt på, mmm…
De är jättelätta att odla själv också 😊!