Har ju haft ett nytt matnöje nu om helgerna. Och det har varit att koka goda såser.
För några veckor sedan kokade vi portvinssås. Oj oj oj , så gott det blev.
Tips är att koka det dubbla, och frysa in om det blir över.
Det här behöver du till 2 1/2 dl sås :
1/2 rödlök
1 tomat
1 krm torkad timjan
olja att steka i
1 msk socker
1 dl balsamvinäger
2 dl portvin
2 msk konc kalvfond
3 – 3 1/2 dl vatten
1 – 1 1/2 msk mörk maizenaredning
salt och peppar
Så här gör du:
Skala och grovhacka morot, vitlök och lök. Tärna tomaten. Bryn grönsaker och timjan i en kastrull med olja. Tillsätt socker och balsamvinäger. Koka tills 1/3 av vätskan återstår; till en tjock ”limmig” konsistens. Häll på vinet och låt även detta koka ner på samma sätt som vinägern. Tillsätt fond och vatten och låt koka ihop 5-10 minuter. Rör ner maizenaredningen och låt koka i 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Sila ev av såsen. Varmhåll på låg värme fram till serveringen.
Så bra att jag hittade din sida. Är ute efter något gott till middag ikväll. Det här såg ju nice ut.
Trevlig lördagskväll, Cina
http://www.cinaslivsstil.wordpress.com
Så gott det ser ut! Äter inte kött själv, men det går säkert att göra någon variant av det du gjort. Hoppas du får en fortsatt fin helg med god mat 🙂
Perfekt inspiration till morgondagens söndagmiddag. Tack!