Dessa brukar vi alltid baka till advent, lika goda att doppa i vit som mjölkchoklad.
Fina bilden kommer från Ulrika Pousette
Det här behöver du till cirka 25 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllning :
250 gram rumsvarmt smör
3 1/2 dl florsocker
5-6 droppar pepparmyntsolja
1 msk vaniljsocker
1 äggula
1 dl fint polkakross
Topping : 300 gram vit choklad + 1/2 dl polkakross
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. åt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.
Ställ svalt och smält under tiden chokladen.Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, strössla över polkaströssel
Och ställ svalt så att chokladen stelnar.