Vi är många som försöker äta grönt varje vecka.
Och här kommer en god gryta, hoppas ni gillar.
Till 4 personer behöver du:
2 förpackningar med halloumi
matolja
1/2 gul lök
2 morötter
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
6 tomater
1 1/2 dl vatten
2 msk konc fond
1 dl ajvar
salt & peppar
Gör så här:
Dela halloumin i lagom stora bitar. Hacka löken, chilin och vitlöksklyftan. Slanta morötterna tunt.
Hetta upp en panna med olja och fräs den lite lätt tills den får aningen färg. Lägg bort den på en tallrik medan du fräser löken, chilin, vitlöken och morötterna. De ska bli glansiga och dofta lite nötigt. Vänd då i de hackade tomaterna, vatten och koncentrerad fond. Låt allt sjuda upp i 10 – 15 minuter, smaka av med ajvar salt och peppar. Till sist vänder du i halloumin, sedan är det klart att servera.
Goda tillbehör är en god sallad & pickad rödlök
Ska de vara 6 stora tomater eller 6små?