Här kommer en veckomatsedel för er som letar lite middagstips.
.
Måndag Broccoli- & ädelostpaj (veg)
Tisdag Kokt potatis med lax & romsås
Onsdag Inbakad kassler med ris & currysås
Torsdag Korvstroganoff med pasta
Fredag Teriyaki-kyckling med dilliga pommes
Hederliga köpepommes med en extra skväll olja på.
Kryddade med dillkrydda och salt.
Kycklingen gör du så här:
Tunna kycklingfileer
Teriyakisås
sesamfrön
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform, pensla över teriyaki och sesmfrön.
Och skjuts in i ugnen i 20 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
Pnsla en sista omgång med teriyaki precis innan servering.
- * * * * * * * * * *
Till 4 portioner:
2-3 röda äpplen
3 msk smör
3 msk strösocker
1/2 tsk kanel
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl smulor av kakor (jag valde digestivkex)
+ extra vaniljvispGör så här:
Skala och skär äpplena i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner bitarna.
Strö över socker och kanel och låt dem småputtra tills de är mjuka. Låt svalna. Under tiden vispar du grädden fluffig. Varva sedan kaksmulor, äppelkompott, vaniljvisp och grädde.Serveras direkt. Smaklig spis.
Hej kan du rekommendera någon färdig teriyaki-sås 🙂
Santa Marias är god 🙂
Hej.
Vad är det för mumsig vit ”röra” du har till Teriyaki-kyckling med strips?