Tänk er Chili con carne fast med kyckling.
Magiskt gott
Fotograf Ulrica Pousette. Recept från senaste boken : Snabbt, gott & billigt.
Chicken con carne för 5-6 personer :
800 gram kycklingfärs
smör
1 vitlök
1/2 finhackad gul lök
1 kycklingbuljong
1 burk med krossade tomater
1 dl vatten
2 burkar med vita bönor
en nypa socker
1 kryddmått salt
Sambal oelek – hur mkt beror på hur starkt du vill ha det
Tillbehör : sallad , turkisk yougurt och tortillachips
Gör så här:
Hetta upp en djup stekpanna med smör, hacka löken och fräs lök / vitlöken glansig.
Vänd ner färsen och bryn den klar, vänd ner vatten, krossade tomater, fond, bönor , salt oc kryddor.
låt puttra på svag värme, och smaka av med sambal oelek, med tesked. För det är ganska starkt, föredrar du inte så starkt räcker det med ett par tsk, jag hade i lite mer.
Gott gott
Nu är inte jag någon superstjärna på spanska, men det här ser ganska konstigt ut. Rubriken blir ”MED KYCKLINGKÖTT”. Och den andra överskriften blir ”Kyckling med kött”… Jag tror att du menar ”Chili con pollo”, som betyder Chili med/och kyckling 😉. Förlåt att jag lägger mig i, men jag vill bara hjälpa 🤗
Tänkte samma och tycker att du framförde din synpunkt på ett fint sätt .
Absolut, var det på ett fint sätt.
Och jag kan ingen spanska alls. Tyckte bara att det var kul att byta ut vanlig chili com carne mot kyckling 🙂
Mm, perfekt mat nu när de kalla vindarna drar över vårt land. Av en händelse provade jag att ha crispy corn till, finns oftast i snaxhyllan. Så gott!
Ha en fin dag!
När du skriver ”vita bönor” menar du då naturella eller i tomatsås…?