Vi kan inte vara de enda som får över massa tortillabröd efter tacomyset ?
Då ska jag tipsa er om vad ni kan göra för gott av dessa där! Jorå, ni kan fritera dem,blir sjukt goda.
Förslagsvis kan man äta dem med hemma gjord guacamole eller till denna goda ostsåsen
Det här behöver du:
mjuka tortillabröd
1 1/2 liter rapsolja
flingsalt
Gör så här:
Värm upp oljan till 150 grader. Se också till att alltid ha ett lock nära till hands om du friterar i kastrull om det mot förmodan skulle börja brinna i oljan. Medan oljan värms så slice:ar du upp tortillabröden som en pizza.
Lägg försiktigt ner dem i fritösen och låt dem lägga där tills de får en vacker färg. Ta upp dem och lägg dem på ett hushållspapper och salta genast med flingsalt. Låt dem rinna av innan du serverar dem.
Du kan använda friterade tortillan i sallad som Libanesisk sallad Fatoush så himla god 😋
Du ska testa att pensla tortillas med ägg, strö över frön (solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön – det du har hemma helt enkelt). In i 175º i 5-10 minuter. Byt isär och dippa i valfri gucka!