Detta kan vara något av de mest populära receptet på bloggen.
Och det uppfanns helt sonika när mina muffinsformar var slut. 😉
.
Fotograf: Ulrica Pousette och receptet kommer från min senaste bok ”Snabbt, gott & billigt”
Det här behöver du:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
hallonsylt ( fast sylt )
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram en rund springform på 22 cm, smöra och bröa.
Tärna ner smöret i en skål. Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smöret. Arbeta för hand eller med maskin ihop till en deg. Forma sedan till små bollar och placera ut i formen. Tryck en grop i varje boll och lägg sylt i varje grop.
Ställ in i ugnen i cirka 13-18 minuter, eller tills kakan är klar.
Ta ut och pudra över rikligt med florsocker.
Strålande idé! Ska provas så fort kanelbullens dag är över! 😉 Provade bullar tätt ihop i långpanna idag. Mums!
Vad gott =) det där måstes testas =)
Kan berätta att det går utmärkt att göra denna glutenfri =) Tog ditt recept och byte ut mot glutenfri mjölmix samt lite pofiber! Blev toppen!