En av de mest omtyckta sopporna på bloggen har varit denna tomatsoppan med fetaost & knaperstekt bacon.
Har ni inte provat än så är det dags.
Fotograf : Ulrica Pousette
Det här behöver du till 4- 5 portioner:
3 st burkar med fyllig tomatkross ( jag valde smaksatt med örter )
1 finhackad scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
olivolja
5-6 dl vatten
1 dl grädde
1 msk köttfond
1 msk strösocker
Salt & peppar och lite cayenne
Garnering : Finklippt stekt bacon , fetaost och vitlöksbröd
Gör så här :
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade löken + vitlöken glansig, och häll i kryddorna och låt fräsa, rör sedan i lite av vattnet och låt sjuda lite upp en stund. Vänd ner de krossade tomaterna, fonden och sedan häll i sockret. Låt sedan soppan sjuda en halvtimma ( minst ) sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppan med en skvätt grädde.
Serveras sedan med knaperstekt baconströssel och fetaost.
Jag kom till himmelriket! Denna rätten lagad jag till middag igår och det var på riktgt det godaste jag ätit på länge. Knaperstekt bacon o fetaosten gjorde hela rätten 🙂 jag kanske äter som en gnu men jag åt hälften igår och ska äta hälften till lunch idag 🙈😅
Ååå vad roligt.