Detta är faktiskt första gången som jag bakat toscakaka, men absolut inte sista gången. Jag har ätit många, men tyckt att det var lite torra och tråkiga. Men inte detta receptet, som jag fått skickat till mig av min fina bloggläsaren Ulrica. L. Wooow säger jag bara! Detta måste ni testa.
Den blir saftig, knäckig och helt galet gooood.
Det här behöver du:
100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Glasyr
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram skållad mandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med matfett, och bröa.
Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.
Glasyren:
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.
Ja det receptet är från sju sorters kakor boken. Har gjort den i åratal med perfekt resultat.
Jag har också ett recept på en toscakaka som är gudomligt god. Från tidningen Året Runt för många många år sen. Något jag aldrig byter ut mot något annat det är ett säkert kort.
Åh, detta måste jag testa. När min pappa hade sitt bageri när jag var liten älskade jag att äta toscasmeten när den kokat på plattan 😋. Även att gå in i skafferiet och fylla en tom bullform med nötkräm som han hade i sina biskvier. Tur man var smal som en sticka 😉😅😂😍😋
Så gott ju <3
Vilken storlek på form ska det vara?
ca : 22 – 24 cm