I dag regnar det och är allmänt tråkigt över Kalmar. Så varför inte laga en soppa?
Äääälskar att hösten är på ingång och soppor!
Bilden är fotad av Ulrika Pousette, och receptet kommer från min senaste bok ”Snabbt gott & billigt”
Du behöver till ca 4-6personer :
500 gram kycklingfileé
smör
8 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
500 gram passerade tomat
5- 6 dl valfri pasta
1 vitlöksklyfta
2 scharlottenlök
1 chilifrukt eller ett par msk chilisås
2 små morötter
2 1/2 dl vispgrädde
100 gram färskost
lite cayennepeppar
purjolök
salt och peppar
Serveras med något gott bröd
Gör så här :
Strimla kycklingen, bryn den i smör. När den nästan är klar så fräser du den hackade scharlotten löken de skivade mörötterna , och chilin tillsammans med kycklingen tills den är helt genomstekt. Häll i vatten och passerade tomater , och kycklingfond. Vill du göra soppan mer rund och mjuk i smaken så ha i grädde. Red av soppan med färskosten. När det börjat sjuda så häller du i valfri nästan färdigkokt pasta, och låter den sjuda tills den är helt klar. smakar av med salt, peppar och om ni som jag gillar stark mat kan man smaka av med lite cayennepeppar. Toppa med att riva över en god ost , och servera med en bit bröd till.
Innan servering så toppar du soppan med finhackad purjolök
Låter jättegott! Steker man kycklingfilén hel eller delad i bitar? 1 vitlök, betyder det 1 klyfta eller en hel och vad ska man göra med den, och när ska den i soppan.
Svårläst recept om man inte är proffs men i din kokbok hoppas jag att det är lättfattat.
Det står att man ska strimla kycklingen.
Slängde i en tetrapack svarta bönor och den blev ännu godare! 🙂