Bland det godaste som finns att grilla (och äta) är väl burgare.
Dessa gjorda på högrev är extra saftiga, men för att få dem så där drömmigt goda så är hemligheten just att ha barbequesås i den, och även pensla på dem under grillningen. Och toppa med massa jalapenos såklart, älskar stark mat.
.
Till 4 stycken stora burgare
800 gram högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt & peppar
Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare. För att få dem riktigt snygga använder jag en hamburgerpress. Lägg dem på grillen när den är riktigt varm, Pensla även med lite Barbequesås under grillningen.
Klara att servera ( helst rosa i mitten )
Instämmer till fullo att det verkligen finns få saker som är så jäkla goda att grilla som högrevsburgare, solklart som du säger att de ska vara rosa i mitten. Personligen så tycker jag de blir som allra bäst (smashburgers) när fetthalten ligger på runt 28-30%. Här hemma så är nästan (men bara nästan) tillbehören som smältost eller fetaoströra, bacon, chipotledressing och karamelliserad lök lika viktiga. Med gasolgrillen så har det också blivit enklare och smidigare att kunna grilla året runt, något som vi också gör hemma hos oss. Hur ser det ut hemma hos er, gasolgrill eller kolgrill? grillar ni året om? Mvh/Andy
Jalapenos är väldigt underskattade på burgare! Ett tips som jag gillar som jag fick från Gordon Ramsay är att lägga en skiva ost på stekpannan och sedan placera brödet ovanpå osten för att ”dra upp den” från pannan. Då blir brödet helt täckt i osten – otroligt!