Denna goding bakade jag igår, och den är nu även nerpackad i vår fikakorg på väg till Öland.
Denna måste ni prova snarast! Och vill ni veta vart ni nu göra bästa fyndet till hemmet och köket så är det HÄR
Tipselitips.
.
Det här behöver du:
200 gram smör
200 gram vita chokladknappar
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
Toppingen:
100 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
1/2 dl karamelliserad mjölk ( kolakräm)
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
.
Under tiden gör du toppingen:
Vispa ihop rumsvarmt smör med philadelphiaost & kolakräm tills du fått en slät smet.
Fördela ut detta över den svala kladdkakan och toppa med bär.
Under tiden gör du toppingen:
Vispa ihop rumsvarmt smör med philadelphiaost & kolakräm tills du fått en slät smet.
Fördela ut detta över den svala kladdkakan och toppa med bär.
Klar att servera.
Hej Jenny,
Går den här att göra glutenfri? I så fall till vilket mjöl och hur mycket?
Tack på förhand!
Kan man ta 200g vit choklad bara? Chokladknapparna var slut 🙁
självklart. och hacka ner den bara.
Hej
Ska botten (kakan) vara i kylen 3/4timmar innan toppingen smörjas ovanpå?
Jag undrar om man kan byta ut mjölet mot glutenfritt och isåfall är det samma mängd?
Är karamelliserad mjölk samma som kondenserad mjölk? Ska man göra något med den innan den blandas med smör och ost?
Den karamelliserade är redan färdigkokt.
Kan man frysa in denna om det blir mycket över?
Är det 200 gr smör i botten och sen 100 gr till toppingen? Eller ska det vara 100 gr i botten och 100 gr till topping?