Ingredienser till syltgrottor har man väl nästan alltid hemma ?
Bästa småkakan dessutom, hemligheten är att baka med riktigt smör.
Fotograf : Ulrika Pousette. Recept från boken Jennys Jul.
Detta behöver du:
20 st muffinsformar
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 vaniljsocker
200 gram smör
Garnering: 1 dl fast sylt ( Jordgubb, hallon, drottning- eller lingonsylt )
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg ,
antingen för hand eller i matberedare.
Ställ ugnen på 200 grader.Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt.
Grädda hallongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 minuter.
Mums dom ser goda ut. Funderar själv på att göra mina med rabarbersylt av mina egenodlade rabarber!
//Berith
hej kan du inte tipsa lite om snabb lagad mat och fika till stranden ? ny bok om det ämnet hade varit kanon ? mvh malin
Jaaa! Plus en på Malins kommentar! Strandmat/-fikatips skulle vara grymt! Här blir det alltid samma Bragokex och vattenmelon (iofs smarrigt det också). ☺️
Jenny! Tack för att du finns och inspirerar. ❤️
<3 Gulle