Här kommer en veckomatsedel till er som önskar tips.
Måndag : Vegetarisk Nudelwok
Tisdag Lurig lax med krämig risoni
Onsdag Kycklinggratäng med pasta & rökt skinka
Torsdag Pankopanerad falukorv
Fredag Pulled Pork
Kan serveras som tacos, i bröd eller till en sallad.
Det här behöver du :
1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
2 1/2 dl barbecuesås ( inte för söt )
2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader. Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet. Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet. Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen. I en sådär 5-6 timmar. När köttet är klart så ska det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det. Toppa med en god barbequesås.
.
Något gott till kaffet : Crunchig Rabarberpaj
Det här behöver du :
5 – 6 stjälkar rabarber
1- 1/2 dl strösocker ( beroende på hur sura rabarberna är)
Till krispet:
125 gram smör
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl havregryn
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i slantar och fördela ut i formen, sockra dem.
Tärna ner smöret i en skål och vänd ner resten av ingredienserna. Nyp i ihop till en smulig deg. Strö detta över rabarberna och ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
…kan du byta typsnitt? Skulle uppskattas. Svårt o läsa din text!