Hej där,
Här kommer receptet på en urgod soppa. Och som man med fördel kan koka dubbelt upp av, för att sedan bara frysa in.
Perfekt att sedan tina och servera när den stressiga vardagen står på glänt.
.
Vill man äta vegetariskt så väljer man en vegetarisk fond.
.
Till 4 – 6 portioner
10 st medelstora potatisar ( mjölig )
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
smör / olja
4 dl vatten
4 dl mjölk
1 msk konc. grönsaksfond ( alternativ kycklingfond )
salt & peppar
.
Gör så här:
Skala och skiva potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs lök och vitök i smöret i en kastrull, utan att det får färg. Tillsätt potatis, mjölk, vatten och fonden. Låt soppan sjuda en 10 minuter tills potatisen blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät och servera gärna med lite smörstekt bröd.
Smaklig spis.
Jag rekommenderar att ha purjolök i också, blir så gott.